پیراشکی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه مخصوص دورهمیهای دوستانه و جشنهای تولد است. این غذا که در گروه فینگرفودها دستهبندی میشود، به دلیل تنوع بسیار زیاد هر سلیقهای را از پیر و جوان و کودک راضی میکند. مهمترین ویژگی پیراشکی انعطافپذیری آن است! هر شخصی میتواند بر اساس سلیقه خود مواد داخل پیراشکی را کم و زیاد و حتی در بسیاری از مواقع حذف کند. قرار است در این پست طرز تهیه پیراشکی مرغ با خمیر جادویی فیدان را به شما آموزش دهیم. با فیدان همراه باشید.
طرز تهیه خمیر پیراشکی
اگر تا به حال از خمیر آماده پیراشکی استفاده کرده باشید، به خوبی میدانید که استفاده از این محصولات با وجود اینکه در زمان شما صرفهجویی میکند، پیراشکیهای خشک و تا حدی سفت را تحویل شما میدهد. به همین دلیل است که بسیاری از ما تصمیم میگیریم علیرغم زمانبر بودن تهیه خمیر خانگی، از خمیرهای آماده استفاده نکنیم.
مرحله اول: برای تهیه خمیر پیراشکی ابتدا باید یک کاسه مناسب انتخاب کنید و آرد، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید و مواد را هم بزنید. پس از مخلوط شدن مواد پودر خمیرمایه را اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
مرحله دوم: در این مرحله تخممرغ را همراه با ماست، آب ولرم و روغن مایع داخل یک ظرف مناسب بریزید و مواد را با همزن دستی یا برقی هم زنید. پس از یکدست شدن مواد شروع به اضافه کردن مخلوط قبلی کنید. حواستان باشد که خمیر پیراشکی شما بیش از شل و یا خشک نشود.
مرحله سوم: پس از آن که خمیر چسبنده شد، آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دست ورز دهید.
مرحله چهارم: بعد از ۱۵ دقیقه خمیر را چک کنید. اگر احساس کردید خمیر به دستتان نمیچسبد، آن را به ظرفی که پیش از این با روغن مایع چرب کردهاید، منتقل کنید و رویش را با سلفون و پارچه بپوشانید. این خمیر باید ۴۵ دقیقه تا یک ساعت استراحت کند.
استفاده از پودر خمیر پیتزا، پیراشکی و نان فیدان
با وجود از پیراشکی به عنوان یک غذای ساده و حاضری یاد میشود، تهیه مواد اولیه و پخت این غذا به شدت زمانبر است. علاوه بر این، اگر در تهیه خمیر پیراشکی مشکل دارید و محصول نهایی انتظارات شما را برآورده نمیکند، به شما پیشنهاد میکنیم از پودر خمیر پیتزا، پیراشکی و نان فیدان استفاده کنید. از ویژگیهای این محصول درجه یک میتوانیم به عطروطعم مطلوب، ماندگاری بالا و لطافت خمیر اشاره کنیم.
برای استفاده از خمیر جادویی فیدان تنها کافی است مقدار یک کیلوگرم پودر را با ۲ لیوان آب یا شیر ولرم و نصف لیوان روغنمایع مخلوط کنید و بهخوبی ورز دهید. خمیر بهدستآمده را به مدت ۴۵ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا ور بیاید.
طرز تهیه مواد پیراشکی مرغ
برای تهیه مواد پیراشکی مرغ میتوانید از دو روش پیروی کنید. روش اول آبپز کردن مرغ است. در این روش ابتدا مرغ را آبپز میکنید و پس از پخته شدن مرغ آن را ریشریش کرده و آن را کنار میگذارید. سپس پیاز را خرد کرده و سرخ میکنید و مرغتان را به آن اضافه میکنید. سپس، قارچ و فلفل دلمهای را به صورت نگینی خرد کرده و به مواد اضافه میکنید. بعد از پخته شدن مواد رب گوجهفرنگی و ادویهها را به مواد پیراشکی اضافه کنید. پس از آنکه مواد کاملاً پخته شد، تابه را از روی حرارت برداشته و میگذارید خنک شود. در این مرحله مواد پیراشکی مرغ شما آماده است.
به خمیر پیراشکی بر میگردیم
خمیر پیراشکی را پس از آنکه به خوبی استراحت کرده و ورآمده است را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. خمیرها را چانه بزنید و به آنها ۱۵ دقیقه استراحت دهید. اگر تصمیم دارید پیراشکی را داخل فر بپزید به شما پیشنهاد میکنیم هم اکنون فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
چانهها را با وردنه باز و صاف کنید و مقداری از مواد پیراشکی را داخل آنها بگذارید. اگر با چسباندن لبههای خمیر مشکل دارید، میتوانید با مقداری آب لبهها را به هم بچسبانید. سپس روی پیراشکیها زعفران دمکرده بمالید و اگر دوست دارید میتوانید برای زیبایی کارتان مقداری سیاهدانه روی پیراشکیها بپاشید. اکنون میتوانید پیراشکیها را داخل فر بگذارید و یا با روغن مخصوص سرخکردنی سرخ کنید. پیراشکی مرغ شما آماده است. نوش جان!