آیا میشود در رژیمهای غذایی کاهش وزن همچنان از پیتزاهای لذیذ و هوسانگیز لذت برد؟ جواب این سؤال خیلی ساده است: بله! شاید به سختی بتوان در رستورانها پیتزای رژیمی سفارش داد، اما شما به راحتی و در زمان بسیار کم میتوانید برای تمامی اعضای خانواده خود یک پیتزای رژیمی خوشمزه بپزید. برای یادگیری دستور پخت پیتزا رژیمی آمادهاید؟ با فیدان همراه باشید.
پیتزای رژیمی چیست؟
پیش از اینکه وارد دستور پخت پیتزای رژیمی شوید، به این سؤال پاسخ میدهیم که اصولاً پیتزای رژیمی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
وقتی در مورد پیتزای رژیمی صحبت میکنیم، در مورد کالری موجود در این غذای محبوب صحبت میکنیم. برای مثال، هر تکه پیتزای پپرونی حدود ۳۰۰ کالری دارد! خمیر پیتزا، روغن، گوشت، قارچ، پنیر و باز هم پنیر دقیقاً چیزهایی هستند که باعث حذف پیتزا از رژیم غذایی ما میشوند. در واقع، پیتزای رژیمی دارای ویژگیهای زیر است؛
خمیر نازک: خمیر پیتزای رژیمی با مواد سادهای نظیر آرد، روغن زیتون و آب تهیه میشود و به دلیل ضخامت نسبت به پیتزای معمولی کالری کمتری دارد.
سس پیتزا: یکی دیگر از موادی که باعث افزایش کالری پیتزا میشود، سس خوشمزه و قرمزرنگی است که مواد را به خمیر چسبانده و مانع از جدا شدن تاپینگ میشود. به طور معمول این سسها مملو از روغن و البته شکر هستند که هر یک از این مواد غذایی کالری بالایی دارند.
پنیر پیتزا: پنیر پیتزا یکی از خوشمزهترین مواد غذایی پرمصرف امروز است که در بسیاری از غذاهای دیگر به جز پیتزا نیز کاربرد دارد. اما پنیر مورد استفاده در پیتزای رژیمی پنیر موزارلای بدون چربی است.
سبزیجات: رژیمهای غذایی کاهش وزن مملو از ویتامینها و مواد مغذی هستند. در نتیجه در یک پیتزای رژیمی خوشمزه حضور سبزیجات متنوع چیز عجیبی نیست.
مواد لازم برای خمیر پیتزای رژیمی
برای پخت این پیتزای کم کالری تنها کافی است فهرست زیر را تهیه کنید. فراموش نکنید که شما در تمامی دستورهای پخت میتوانید مواد اولیه را بر اساس سلیقه شخصیتان تغییر دهید. با این وجود توصیه میشود به میزان مواد اولیه و زمان پخت پایبند باشید!
- آرد سفید ۳ پیمانه (۳۹۰ گرم)
- خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوشیده همدمای محیط ۱ پیمانه (۲۵۰ گرم)
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- یکچهارم قاشق چایخوری پودر پیاز
- یکچهارم قاشق چایخوری پودر سیر
برای تهیه خمیر پیتزا ابتدا خمیرمایه را به همراه آب و شکر در یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید، سپس روی ظرفتان را بپوشانید و اجازه دهید خمیرمایه عمل بیاید.
سراغ آرد و مواد پودری بروید. ابتدا آرد را چند بار الک کنید و پودر سیر و پودر پیاز را با هم مخلوط کنید. سپس خمیرمایه و روغن زیتون را به همراه نمک اضافه کنید و تا یکدست شدن مواد آن را هم بزنید. در این مرحله اگر خمیر پیتزا سفت بود به آن کمی آب اضافه کنید و اگر احساس کردید خمیرتان میچسبد با کمی آرد این حالت را برطرف کنید. به مدت ۱۵ دقیقه خمیر را با دست ورز دهید تا سطح خمیر یکدست شود. در ادامه یک کاسه بزرگ را با روغن چرب کنید و خمیر را داخل کاسه بگذارید.
اگر با ترکیب این مواد مشکل دارید و خمیر پیتزای شما با چیزی که توقعش را دارید فاصله زیادی دارد، به شما پیشنهاد میکنیم از پودر آماده خمیر پیتزا، پیراشکی ونان فیدان استفاده کنید تا پیتزای شما دقیقاً یک پیتزای رستورانی بینظیر شود. برای آشنایی با نحوه استفاده از محصول منحصربهفرد و تهیه آن به این لینک مراجعه کنید.
تاپینگ پیتزای رژیمی
تاپینگ پیتزای رژیمی را میتوانید بر اساس سلیقه خود انتخاب کنید. برای مثال، میتوانید پپرونی را با سبزیجات یا حتی سینه مرغ گریل شده جایگزین کنید.
مواد لازم برای تاپینگ پیتزای رژیمی:
- ۲ پیمانه پنیر موزارلای بدون چربی
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ پیمانه گوجهفرنگی خرد شده
- ۲ حبه سیر رنده شده
- پپرونی یا سینه مرغ ریش شده به میزان دلخواه
همانطور که مشاهده میکنید، ما در این پیتزا از پنیر بدون چربی (میتوانید از پنیر کمچربی نیز استفاده کنید) به میزان قابلتوجهی استفاده میکنیم. در نتیجه پیتزای رژیمی به هیچ عنوان خشک نمیشود و شما همچنان میتوانید از پنیر پیتزای آب شده روی پیتزا لذت ببرید. در این مرحله گوجهفرنگی خرد شده را به همراه سیر و نمک داخل تابه بریزید تا سس قرمزرنگ پیتزا آماده شود. سس شما نباید غلیظ و یا رقیق باشد
آمادهسازی پیتزای رژیمی
خمیری که یک ساعت استراحت کرده را روی میز کار خود قرار دهید. ابتدا سطح کارتان را با کمی آرد بپوشانید و سپس خمیر را از ظرف خارج کنید. خمیر را ابتدا با دست باز کنید و برای دستیابی به ضخامت کمتر کارتان را با وردنه ادامه دهید. پس از این کار قالب مورد نظرتان را با آرد بپوشانید و خمیر را روی آن پخش کنید.
با یک برس مقداری از روغن زیتون را روی خمیر پخش کنید. سپس، سس گوجهفرنگی خنک شده را روی خمیر پخش کنید و پپرونی و سبزیجات دلخواهتان را روی خمیر بچینید و رویش را پنیر پیتزا بپوشانید. قالب پیتزا را داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید و دما را روی ۲۰۰ تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. با توجه به اینکه خمیر پیتزای رژیمی به شدت نازک است، شما باید این پیتزای خوشمزه را پس از ۷ تا ۸ دقیقه از فر خارج کنید.
توجه داشته باشید که برای برش پیتزا به هیچ عنوان عجله نکنید و اجازه دهید پنیر پیتزا کمی خنک شود. این هم از دستور پخت پیتزای رژیمی! نوش جان.